2024

Home Icon
Square

REGLEMENTEN

Square

Voor de Beker van Limburg - TRIXXO CUP 2024 - geldt het reglement dat het bestuursorgaan van Volley Limburg heeft goedgekeurd.

Je vindt hier het reglement van de Beker van Limburg.

Dit zijn de spelregels voor de jeugd, promo- en nationale reeksen.

Lees de regels goed na. Bij onduidelijkheden contacteer je Volley Limburg, of - tijdens de wedstrijddag - de officiële scheidsrechter.


Paper Document Icon
Paper Document Icon

REGELS VAN HET SPEL

Square

WEDSTRIJDPROTOCOL

Het is best spannend als je de eerste keer deelneemt aan de bekerfinales. Het is een enorme drukte. Je voelt voor de wedstrijd de spanning, want iedereen komt om de felbegeerde TRIXXO-CUP te veroveren.


Maar hoe verloopt zo een wedstrijd? Het wedstrijdgebeuren verloopt volgens een protocol.


Lees hier meer over het protocol.Square

wedstrijdprotocol

Jouw team schittert in de arena!Als het plein leeg is na de vorige wedstrijd, mag jouw team zich opwarmen voor de wedstrijd. Bij de opwarming is er muziek door de organisatie voorzien. Je neemt dus geen eigen speakers of geluidsboxen mee.


Vijf minuten voor de wedstrijd gaan de lichten uit, en gaat iedereen zich opstellen buiten centercourt. Haal dan nog even diep adem en geniet van dit onvergetelijke moment waarvoor jullie zo hard gewerkt hebben.


Eerst komt team A op (zie wedstrijdblad), vervolgens de scheidsrechters en dan team B. Vervolgens komt team C, de scheidsrechters en tot slot team D.


Ieder team stelt zich in line-up op. Iedereen schraapt nog even de kelen, hapt naar lucht en zingt dan uit volle borst mee met het Limburgse volkslied.De spelers stappen al klappend naar de 3-meter lijn. De teams vormen elk een cirkel en laten hun yell horen. Vervolgens gaan de teams gaan naar het net en schudden de hand met de tegenstanders en de scheidsrechters (“shake-hands”)


De spelers gaan vervolgens naar de zijlijn. De scheidrechters worden vermeld en krijgen een warm applaus.


Speel je de wedstrijd op center courts dan zijn er uiteraard 2 (in plaats van 4 teams) en ook ballenjongens en -meisjes. De ballenjongens- en meisjes komen als eerste het plein opgelopen na de countdown. Na de voorstelling van de scheidsrechters worden de basisspeler afgeroepen. Dat is het enige verschil met het bovenstaande protocol.


Square

PROTOCOL PRIJSUITREIKING

Square

De prijsuitreiking gaat onmiddellijk na het beëindigen van de wedstrijd door. De spelers en staf verzamelen op het plein op hun eigen speelhelft. Eerst wordt het tweede beste team gehuldigd. Vervolgens wordt de winnaar in de spotlights geplaatst.


Tijdens de huldiging blijven de spelers en de staf van beide teams op het terrein totdat de ceremonie is afgelopen. Daarna maakt iedereen zo snel mogelijk plaats zodat terreinen opgesteld kunnen worden en de volgende teams kunnen starten met de opwarming.


Tijdens de ceremonie mogen geen ouders noch andere supporters het terrein betreden.Square

HET LIMBURGS VOLKSLIED

Waar in ’t bronsgroen eikenhout, ’t nachtegaaltje zingt.

Over ’t malse korenveld, ’t lied des leeuweriks klinkt.

Waar de hoorn des herders schalt, langs der beekjes boord.

Daar is mijn vaderland, Limburgs dierbaar oord! (2×)


Waar de brede stroom der Maas, statig zeewaarts vloeit.

Weelderig sappig veldgewas, kostelijk groeit en bloeit.

Bloemengaard en beemd en bos, overheerlijk gloort.

Daar is mijn vaderland, Limburgs dierbaar oord! (2×)


Waar der vaaderen schone taal klinkt met heldere kracht.

Waar men kloek en fier van aard, vreemde praal veracht.

Eigen zeden, eigen schoon ’t hart des volks bekoort.

Daar is mijn vaderland, Limburgs dierbaar oord! (2×)

Square

wat je zeker moet weten